Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Igazi húsvéti csemege ez a sonkahabbal töltött tojás

default user icon
MME
Sem a sonka, sem a tojás nem hiányozhat a húsvéti asztalról, és nem csak külön-külön tálalhatjuk őket.

A töltött tojás kitűnő vendégváró falat, de saját magunk kényeztetésére is elkészíthetjük, kiváltképp ünnepi alkalmakkor. Ezúttal a húsvéthoz leginkább passzoló töltelékkel, sonkahabbal dobtuk fel a klasszikus receptet.

 

Sonkahabbal töltött tojás

Hozzávalók (16 darabhoz):

  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 ek. liszt
  • 1,5 dl tej
  • 8 db keményre főtt tojás
  • 20 dkg főtt, füstölt sonka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítése:

  1. Megolvasztjuk a vajat egy lábasban a két evőkanál olívaolajjal együtt. Rászórjuk a lisztet, kicsit megfuttatjuk, majd felöntjük a tejjel, és sűrűre főzzük. Félretesszük, hagyjuk kihűlni.
  2. A főtt tojásokat meghámozzuk, hosszában félbevágjuk. Kikanalazzuk a sárgájákat, és hozzákeverjük a kihűlt vajas alaphoz. Rászórjuk az apró kockákra vágott sonkát is.
  3. Átnyomott fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, majd egy aprítógépben vagy turmixban pürésítjük, jól kihabosítjuk.
  4. Habzsák vagy kanál segítségével a félbevágott tojásokba töltjük. Csírákkal, apró levélkékkel díszíthetjük. A húsvéti kalácshoz remekül illik.

 

Borítókép: Vidék íze archívum

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss