Sárgabarackos-mákos linzer-piskóta

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A linzerhez:
  • 1 tojás
  • 12 dkg vaj
  • 18 dkg cukor
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 20 dkg finom liszt
  • fél citrom reszelt héja
  • fél csomag sütőpor
  • A piskótához:
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • pici só
  • fél citrom reszelt héja
  • fél csomag sütőpor
  • 2 evőkanál darált mák
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kevés őrölt fahéj
  • Valamint:
  • 5 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 8-8 db sárgabarack felezve, héja nélkül

Elkészítés

Elkészítés: Kivajazok egy nagyobb tortaformát, de bármilyen forma jó. Elkészítem a linzertésztát és belenyomkodom a formába, majd előmelegített 180 C fokos sütőben elősütöm 12 perc alatt.

Kiveszem a sütőből, és sárgabarack lekvárral megkenem.

A piskótához a tojásokat szétválasztom, és a fehérjéből kemény habot verek. A sárgáját a cukrokkal és citromhéjjal jól kikeverem, hozzáadom a tojásfehérjét, és beleforgatom óvatosan a többi hozzávalót is.
Rákanalazom a lekvár tetejére, majd a csupasz barackokat körbe belepottyantom, a maradék helyekre feldarabolt barackokat teszek.

Visszatolom a sütőbe, és 180 C fokon készre sütöm, ez kb. 20-25 perc.

Hagyom kihűlni, majd a karimát körbevágom és leveszem róla, porcukorral meghintem és felszeletelem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss