Elkészítés: A gombát apróra vágjuk. Kávéskanálnyi zsíron a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk, majd beletesszük a gombát és megpirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk, megszórjuk vágott petrezselyemzölddel. Hozzákeverjük az áztatott, kinyomkodott
kifliket.
Ha zsírjára pirult, megszórjuk a liszttel, egy pillanatig együtt pirítjuk, 1 tojást hozzáütve gyorsan sima péppé keverjük, levesszük a tűzről, kihűtjük.
Közben a karajszeleteket kiverjük, megsózzuk, lisztbe mártjuk, kevés zsírban mindkét oldalát megsütjük, tűzálló tálra tesszük.
Egyenletesen elosztva szétterítjük rajtuk a gombapépet, majd beborítjuk a főtt sonkával és a vékonyra szeletelt sajttal, de úgy, hogy a sajt mindenütt eltakarja a sonkát.
Meglocsoljuk kevés olvasztott vajjal, és
előmelegített forró sütőben, felső lángon úgy sütjük meg, hogy a teteje aranysárgára piruljon.
Párolt rizskörettel és fejes salátával tálaljuk. Nagyon finom!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre