Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rumos ribizliszörp főzés nélkül

75 perc
egyszerű
átlagos
5 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A ribizlit megmossuk, lecsepegtetjük, és a villával lehúzott szemeket alaposan összezúzzuk vagy ledaráljuk. Ráöntjük a vizet, belekeverjük a citromsavat, és a letakart edényben hűvös helyen 1 napig állni hagyjuk.
  2. Másnap a keveréket szűrőbe öntjük, és alaposan kinyomkodjuk. A felfogott levet lemérjük, literenként 1 kg cukrot adunk hozzá, és a cukor teljes feloldódásáig keverjük.
  3. A nátrium-benzoátot a rumhoz adjuk, majd alaposan összekeverjük a szörppel. Csavaros üvegekbe töltjük, és légmentesen lezárjuk.

    Minden, amit a ribizliről tudni akartál >>>

Még több szörprecept >>> 

 

Megjegyzés

Forrás: Hargitai György: Befőzés, savanyítás, Príma Szakács sorozat, Kuckókönyv Kiadó - MME
Az üvegekre érdemes dupla celofánt is kötni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss