Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Roston sült kolbászkák (erdélyi)

MME MME
5 4.4/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: A húst kétszer, háromszor átdaráljuk, majd a sóval, borssal, szódabikarbónával és a csomborral jól összedolgozzuk. A fokhagymát összezúzzuk, hozzáadunk 2 - 3 kanál vizet, és a húshoz adjuk. Nagyon alaposan összedolgozzuk. A masszát 2 - 3 napig hidegben érleljük, és utána nedves kézzel kolbászkákat formázunk belõle (5 cm), és rostélyon, vagy serpenyõben kisütjük. Mustárral, körítés nélkül tálaljuk.

Megjegyzés

Megjegyzés: Nagyon finom étel, ezt kizárolag Romániában készítik és fogyasztják, nagyon népszerű étel, mondhatni nemzeti eledel...
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss