Roston sült csirkemell vegyes salátával

75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • csirkemellfilé
  • olívaolaj
  • kakukkfű
  • színes bors
  • szójaszósz
  • fokhagyma
  • gyömbér
  • kígyóuborka
  • paradicsom
  • paprika
  • újhagyma
  • olívaolaj
  • oregano
  • cukor
  • balzsamecet
  • ecet

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, elfelezzük, és olívaolaj, só, reszelt fokhagyma, reszelt gyömbér és szójaszósz keverékéből készített pácba tesszük 1 órára. Lefedjük és hűtőbe tesszük.
  2. A salátához az uborkát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, a paradicsomot és a paprikát is, az újhagymát felkarikázzuk. Az egészet egy tálba öntjük, megsózzuk, és állni hagyjuk. Fél óra múlva leöntjük rólaa levét, ésmeglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel, végül ecetes- cukros salátalevet öntünk rá, ésmeghintjük oregánóval.
  3. A rostsütőre nagyon kevés olajat kenünk, és a hússzeleteket magas hőmérsékleten, nem mozgatva, csak megfordítva, mindkét oldalát megsütjük.
  4. A salátával és kukoricatócsnival tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss