Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos csirke lencsesalátával

default user icon
MME
45 perc
mester
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. A csirkét egy alacsony tálba tesszük. A páchoz alaposan összekeverjük az olívaolajat, a fokhagymát, a narancs levét, és héját, a mézet, az oregánót, a csilit, a sót és borsot. Ráöntjük a csirkére, és minimum 10 percig állni hagyjuk.
  2. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat. Amikor felolvadt, beletesszük a csirkét – félretesszük a páclevet –, és a csirke mindkét oldalát addig sütjük, míg az aranybarna nem lesz.
  3. A melleket egy kicsi tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a félretett páclevet, és 180 ºC-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  4. A salátához összekeverjük a félbevágott paradicsomokat, a lencsét és a kakukkfüvet, majd az öntethez a mustárt a citromot és a cukrot.
  5. A csirkét a lencsés, paradicsomos salátaágyon tálaljuk, amit a salátaöntettel ízesítünk.

    MÉG TÖBB ISTENI CSIRKÉS RECEPT >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss