Elkészítés: A lisztet, a keményítőt, a cukrot, a kardamomot és a sót mély tálba mérem. A hideg vajat apró darabokra vágom. A száraz összetevőket a vajjal gyorsan morzsává dolgozom. A vízzel felvert tojás 2/3-át a morzsához adom, tésztává gyúrom. A tésztát nagyjából 2 cm vastag lappá paskolom, fóliába csomagolom, 1/2 órára hűtőszekrénybe teszem.
Közben felaprítom a diót, a jégcukorral összekeverem.
A hideg tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 3 mm vékony lappá nyújtom, 5 cm átmérőjű kör kiszúróval kis körlapokat szaggatok belőle. A leeső tésztadarabokat ismét összegyúrom, újabb köröket szúrok ki belőle. A körlapokat majdnem félbe hajtom úgy, hogy kis pereme is maradjon. Sütőpapírral borított tepsire helyezem. A maradék tojással vékonyan megkenem a hajtott félköröket. Mindegyikre szórok a cukros diós keverékből.
175 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt világosra sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre