Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott padlizsángolyók

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt megmossuk, és szárazra töröljük. A szárát eltávolítjuk, meghámozzuk, félbevágjuk, és forró sós vízben kb. 10 percig főzzük, majd leszűrjük. Feldaraboljuk, és botmixerrel pürésítjük
  2. Hozzákeverjük az aprított petrezselymet, a tojásokat, 6 evőkanál zsemlemorzsát, a szerecsendiót, belenyomjuk a fokhagymát, és sózzuk, borsozzuk. A masszát alaposan összedolgozzuk.
  3. Kis pogácsákat formázunk, megforgatjuk a maradék zsemlemorzsában, majd forró olajon aranyszínűre sütjük. A megsült padlizsánkrokettet salátalevelekkel és citromszeletekkel díszítve tálaljuk. Joghurtos mártogatós szuperül illik hozzá!

    PADLIZSÁNOS THAI PIRÍTOTT TÉSZTA>>>

    JOGHURTOS PADLIZSÁNKRÉM>>>

    PADLIZSÁNOSLASAGNE>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss