hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Füstös padlizsánkrém

MME MME
75 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Mustár

Elkészítés

  1. A padlizsánt sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, késsel megszúrkáljuk.
  2. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 45 percig sütjük, majd emeljük a hőmérsékletet 220 fokra, és további 15 percig sütjük még.
  3. Ha egy kicsit kihűlt, lehúzzuk a héját, belerakjuk egy tálba, majd fakanállal alaposan összenyomkodjuk.
  4. Hozzáadjuk a mustárt, az apróra vágott fokhagymát, a Tabasco® Chipotle szószt, majd sózzuk, borsozzuk.
  5. Belekeverjük az olívaolajat,  megszórjuk fűszerpaprikával, majd a  citromlével és a balzsamecettel lágyítjuk az ízeket, végül még egyet keverünk rajta. Tortilla csipsszel kínáljuk. 

Nézzétek meg videón, hogyan készül a füstös padlizsánkrém

 

 

Ezek is érdekelhetnek