Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott krumpli kolbásszal

90 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, és meghámozzuk. A tojásokat keményre főzzük, hideg vízbe tesszük, majd megpucoljuk. A krumplit, a tojásokat és a kolbászt karikára vágjuk. 
  2. Egy tepsi alját meglocsoljuk pár kanál olajjal vagy vékonyan kikenjük zsírral. A megfőtt, felkarikázott krumpli felét lefektetjük az aljába, megsózzuk, majd rátesszük a felszeletelt tojásokat és a vékonyan felkarikázott kolbászt.
  3. Rákanalazzuk a tejföl felét, és egyenletesen eloszlatjuk a tetején. A tejfölös réteget befedjük a maradék krumplival, ízlés szerint megsózzuk, majd egyenletesen befedjük a mardék tejföllel. 
  4. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten aranysárgára sütjük. Salátával, savanyúsággal vagy csemege uborkával kínáljuk.

TEPSIS ÉS RAKOTT KRUMPLI: 13 OLCSÓ ÉS EGYSZERŰ BURGONYÁS ÉTEL >>> 

9 EGYSZERŰ ÉS ELLENÁLLHATATLAN KRUMPLIS EGYTÁLÉTEL >>> 

13 SZENZÁCIÓS FOGÁS KRUMPLIBÓL, EGYSZERŰEN ÉS OLCSÓN! >>> 

Megjegyzés

Füstölt kolbásszal és jó sok tejföllel az igazi. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss