Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Camembert-rel rakott krumpli

MME MME
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, héjában majdnem puhára főzzük. Hagyjuk kissé hűlni, majd meghámozzuk, és felkarikázzuk. A hagymát megtisztítjuk, durvára vágjuk.
  2. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, kissé megpirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a burgonyakarikákat, rázogatva  aranyszínűre pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk.
  3. A sajtot kisebb kockákra vágjuk, majd a hagymás burgonyával felváltva egy tűzálló tálba rétegezzük, az alsó és a felső réteg burgonya legyen. Rámorzsoljuk a vajat, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje ropogósra pirul. Azonnal tálaljuk, petrezselyemmel díszíthetjük. Zöldsaláta vagy paradicsomsaláta illik hozzá.

    FAPADOS FŐZŐISKOLA: RAKOTT KRUMPLI LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>> 

    UNOD A HAGYOMÁNYOST? PRÓBÁLD KI A DARÁLT HÚSOS RAKOTT KRUMPLIT! >>> 

9 ISTENI RAKOTT KRUMPLI VARIÁCIÓ, AMIBŐL GARANTÁLTAN REPETÁZNI FOG A CSALÁD >>> 

Megjegyzés

Egy adag: 505 kcal - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss