Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pupusas villámgyorsan

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A pupusas töltelékéhez száraz serpenyőben süssük ropogósra a felkockázott sonkát, majd szedjük ki, és keverjük össze a finomra vágott petrezselyemmel, a kimagozott, felkockázott paprikával, a megtisztított, vékonyan felkarikázott újhagymával, továbbá a sajtkrémmel. Végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg a keveréket.
  2. Tekerjük ki a tésztát, és vágjuk fel 8 db 9 x 9 cm-es négyzetre. Kanalazzuk azok közepére a sajtkrémes keveréket.
  3. Hajtsuk a tésztanégyzeteket háromszög alakúra, majd villával nyomkodjuk össze a széleket.
  4. A tojássárgáját keverjük simára 3 ek vízzel, és kenjük meg vele a tésztaháromszögek tetejét. Rendezzük el mindet sütőpapírral bélelt tepsiben, és süssük aranyszínűre 200 fokon 13-15 perc alatt.
  5. Közben keverjük simára a joghurtot, a tejet, a majonézt, a ketchupot, továbbá egy kevés sót és borsot. Az így kapott mártogatóst külön kínáljuk a salátával körített tésztaháromszögek mellé.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss