Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pornóval sokkol a Mancs őrjárat! Gyerekkekszet hívott vissza a Lidl

default user icon
MME
Szexuális tartalomra mutatott egy webcím a gyerekek körében népszerű Mancs őrjáratos keksz csomagolásán, aminek eredetileg egy olyan oldalra kellett volna navigálnia a vásárlót, ami további információkat nyújt a termékkel kapcsolatban.

A birt Lidl azonnal visszahívta azokat a gyerekek körében népszerű Mancs őrjáratos csomagolású kekszeket, melyeken olyan webcímek szerepeltek ajánlóként, amire az eredeti tartalom helyett pornó került. Európa egyik vezető diszkontáruház-lánca arra kéri a vásárlókat, hogy vigyék vissza azt a négyféle, különböző ízesítésű, gyerekeknek szánt kekszet, aminek a csomagolásán a téves, szexuális tartalmakat listázó webcím található - írja a The Sun.

A Lidl természetesen elnézést kért a történtek miatt, és vizsgálatot indítottak annak feltárására, hogy mégis miként történhetett mindez. Az eset után több szülő is az interneten adott hangot felháborodásának.

Szakértők szerint az sem kizárt, hogy egyszerű figyelmetlenség okozta a kellemetlenséget, hiszen könnyen előfordulhatott, hogy a domain név regisztrációja lejárt, azt eredeti tulajdonosa nem hosszabította meg, új birtokosa pedig jobban látta pornográf tartalommal feltölteni az oldalt.

2020-ban is történt hasonló eset. Akkor az easyJet fapados légitársaságnak kellett elnézést kérnie, mivel ügyfeleit a cég egy prostituáltakat közvetítő szexoldalra navigálta.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss