hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pizzagolyók gluténmentesen

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 30 dkg GM pizzapor vagy GM kenyérliszt
  • 2,5 dl víz
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1 tk só
  • 2 ek szőlőmagolaj
  • A töltelékhez:
  • sűrített paradicsom
  • bazsalikom
  • oregánó
  • virsli
  • füstölt kolbász
  • sajt
  • A lekenéshez:
  • 1 db tojás

Elkészítés

  1. A pizzaport vagy kenyérlisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, elkeverjük, hozzáöntjük a szárított élesztőt is, és robotgéppel elkeverjük, miközben a vizet is apránként hozzáadjuk. Végül beleforgatjuk a szőlőmagolajat is. Letakarva, meleg helyen egy órát kelesztjük.
  2.  Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk, és kb. 32 db kört szúrunk ki belőle úgy, hogy a tészta elfogyjon a végére. A körök közepébe teáskanálnyi sűrített paradicsomot teszünk, amit előzőleg bazsalikommal és oregánóval ízesítettünk. Mindbe teszünk egy karika kolbászt vagy virslit és egy kis darab sajtot.
  3. A megtöltött tésztát gombócokká formáljuk pont úgy, mintha szilvás gombócot készítenék. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük mindet karácsonyfa alakban. A tetejüket megkenjük tojással, és hideg sütőbe toljuk, majd 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kész, ízlés szerinti zöld fűszerekkel megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Ahol vannak apró gyerekek, és gluténmntes diétára kényszerülnek, biztosan élvezni fogják az adventi időszakban ezt a pizzát.

Elképzelhető, hogy egy minimális víz kell még hozzá, de a tésztának semmiképp sem szabad ragacsosnak lennie. - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek