Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pisztáciás lime-os málnás túrótorta

150 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • Piskóta:
  • 144 g vaj
  • 144 g porcukor
  • 2 tojás
  • 90 g liszt
  • 54 g pisztácia
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • Málnabetét:
  • 270 g málna
  • 15 g vaníliáscukor
  • 54 g cukor
  • 1 db lime leve
  • 36 ml víz
  • 20 g vaníliáspuding
  • Túróhab:
  • 350 g natúr joghurt
  • Kb 100 g porcukor (ízlés szerint, de lehet kevesebb is)
  • 20 g vaníliáscukor/ 2 teáskanál vaníliaaroma (Dr.Oetker)
  • 8 lapzselatin
  • 500 g krémtúró
  • 500 g habtejszín
  • Málnazselé:
  • 100 g málna
  • 1 db lime leve
  • 28 g cukor
  • 2 lapzselatin
  • Díszítés:
  • habtejszín
  • pisztácia
  • málna

Elkészítés

  1. A puha vajat kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk a tojást, és egyneműre keverjük vele. Ezután hozzáadjuk a lisztet, darált pisztáciát, sütőport. Miután elkevertük a masszát, 24cm-es sütőpapírozott formába simítjuk, és 180 fokon 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. A málnát egy edénybe mérjük, és hozzáadjuk a cukrokat, lime levet, vizet. Felfőzzük a tűzhelyen, amikor szétesnek a málnaszemek besűríthetjük. 1-2ek hideg vízzel elkeverjük csomómentesre a pudingport, hozzáadjuk, majd folyamatosan kevergetve készre főzzük. 20cm-es tortaformát kibélelünk folpackkal, melegen beleöntjük a málnát. Elterítjük, és félretesszük a fagyasztóban kötni. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk, félretesszük hogy megduzzadjanak. A joghurt egy részét (150g) felmelegítjük a cukrokkal, amikor eloldódott félre is húzzuk. Kinyomkodjuk a lapzselatinokat, és eloldjuk a keverékben. Hozzáadjuk a krémes túrót, a maradék joghurtot (200g), és csomómentesre keverjük. Ha kihűlt a massza, felvert tejszínhabbal lazítjuk. Összeállítás: A kihűlt piskótára rátesszük a túróhab felét. A málnabetétet ráfordítjuk, és lehúzzuk róla a fóliát. Befedjük a hab másik felével, elkenjük, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Málnát felfőzzük a többi hozzávalóval, ha szétestek a szemek beletesszük a kinyomkodott lapzselatint és eloldjuk. Ha szobahőre hűlt, a megdermedt túrón elterítjük. 1-2órát még a hűtőben érdemes pihennie. Ezután meleg késsel körbevágjuk a formát. Felverjük a habtejszínt, és habzsákból felnyomjuk a tortára. Ízlés szerint pisztáciával, málnával díszítjük

Megjegyzés

Érdemes előző nap elkészíteni a tortát, hogy egy éjszakát állni tudjon a hűtőben. - Szőke Diána

Ezek is érdekelhetnek