Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pirított sertésmáj

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertésmájat alaposan megtisztogatjuk a hártyáktól, kb. 1 cm széles, 5 cm hosszú csíkokra vágjuk, majd addig áztatjuk, mindig cserélve rajta a vizet, amíg teljesen tiszta lesz. Egy szűrőben lecsepegtetjük.
  2. A félkarikára szeletelt hagymát forró zsíron világosra pirítjuk, 1 csöves erős paprikát is teszünk bele. Amikor világosbarna a hagyma, felengedjük kevés vízzel, hogy szétfőjön, majd zsírjára sütjük.
  3. A hagymás zsírt felforrósítjuk, rátesszük a májat, jól átsütjük, amíg kivilágosodik. Amikor minden oldalon megsült és finom vajpuha, beletesszük a pirospaprikát, borsot, majoránnát, jól átforgatjuk velük, majd hozzáadunk egy leheletnyi lisztet, kb. 2 teáskanálnyit, ettől lesz szaftja a hagymával együtt. A liszt után rögtön öntünk alá egy pici vizet, forralunk rajta egyet, ekkor sózzuk csak meg.
  4. Petrezselymes krumplival tálaljuk.

13+1 RECEPT, HA SZERETED A CSIRKEMÁJAT >>>

15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>> 

Megjegyzés

Mindmegette Villámverseny - kovacsagi58

Ezek is érdekelhetnek

Friss