Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pepita- sajttorta

90 perc
rafinált
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 12 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 tk sütőpor
  • 18 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • csipet só
  • 2 ek tej
  • Sajtkrém:
  • 50 dkg krémes túró
  • 4 db tojás
  • 2 ek liszt
  • 4 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12,5 dkg vaj
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg ricotta
  • 1 tk vanília aroma
  • A tetejére
  • 10 dkg étcsokoládé bevonó

Elkészítés

  1. A piskóta elkészítéséhez egy edényben vizet forralunk, föléje tesszük egy másik edénybe a kakaóport, a cukrot, és a vajat. Gőz felett megolvasszuk, ha megolvadt, langyosra kikeverjük.
  2. A sütőporral összekevert lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat és a sót. A csokimasszát és a tejet is beleöntjük, majd keverőlapáttal simára keverjük tészta alapanyagát.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsit kikenjük vajjal, sütőpapírt teszünk bele  A masszát elsimítjuk benne és légkeveréses fokozaton 20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt a piskóta, akkor kivesszük a lapot a papírral, és hosszúkás csíkokat 8-at vágunk belőle. 5 db-ot visszahelyezünk a tepsibe papírral együtt, úgy hogy 1,5 cm-es távolságot hagyunk közöttük.
  4. A túrót a tojással, liszttel, a cukorral, a vaníliás cukorral, a vajjal, a mascarpone-val, a ricottával, és az aromával simára keverjük. A köztes részeket kitöltjük a sajtkrémmel. Elkészítjük a következő réteget, a krémre helyezzük a piskótarudakat, és szintén kitöltjük krémmel a köztes réseket, majd 160 fokon 40 percig sütjük a sütőben.
  5. Ha megsült, még melegen ráöntjük a felolvasztott étcsokoládét, és elkenjük rajta. A sütit kiemeljük a papírral együtt a tepsiből, és hűtőbe tegyük dermedni.

SAJTTORTA - A LEGJOBB RECEPTEK EGY HELYEN - VÁLOGATÁS >>> 

 

Megjegyzés

A sütőlap 23x33-as. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek