Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos-mozzarellás padlizsán

45 perc
egyszerű
olcsó
2 adag

Elkészítés

  1. A padlizsánt megmossuk, és kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. Egy tálba tesszük, megsózzunk és ráfacsarjuk a citromlevet (így nem barnul meg a padlizsán). Negyed órát állni hagyajuk.
  2. A paradicsomot megmossuk és felkarikázzuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és ráfektetjük a padlizsánkarikákat, majd mindegyik tetejére egy paradicsomszeletet, egy mozzarellagolyót és egy megmosott bazsalikomlevelet teszünk. Meglocsoljuk mindet olívaolajjal, majd rászórjuk a parmezánt.
  3. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25 perc alatt készre sütjük.

A 11 LEGFINOMABB PADLIZSÁNKRÉM, AMIT NEM HAGYHATSZ KI NYÁRON>>> 

15 KIHAGYHATATLAN FINOMSÁG PADLIZSÁNBÓL>>> 

5 VARIÁCIÓ PADLIZSÁNRA - AHOGY MÉG BIZTOS NEM PRÓBÁLTAD!>>> 

Megjegyzés

Néhányat megtűztem fogpiszkálóval, de nem szükséges, úgyis szépen megmarad rajta a mozzarella és a sajt. Nálam 20 percig sült alsó-felső sütésen, majd 5 percig a légkeveréses fokozaton. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss