Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsommal és gombával töltött cukkini

5/5
45 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk és szárazra töröljük. A cukkiniket hosszában kettévágjuk, és egy kis peremet hagyva kivájjuk a belsejét. A cukkinik belsejét, a paradicsomot és a gombát apróra vágjuk, a fokhagymát, a friss bazsalikomot és a friss oreganót felaprítjuk, a citromot félbevágjuk.
  2. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, beletesszük és megpirítjuk a gombát, a cukkini kivájt belsejét, a fokhagymák 2/3-át, a paradicsomot (ebből félreteszünk néhány kockát a díszítéshez), az oregánót, a bazsalikom 2/3-át és a cayenne borsot. Megsózzuk. Ha már kezd összeállni a ragu, egy keverő tálba tesszük, és hozzáadjuk a zsemlemorzsát. 
  3. Megtöltjük a raguval a cukkiniket. Mindegyik „cukkini-hajó” tetejét meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, lefedjük alufóliával, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Eltávolítjuk a fóliát, és további 10 percig sütjük, hogy ropogós legyen a teteje.
  4. Egy kisebb keverőtálban összekeverjük a maradék fokhagymát, a maradék friss bazsalikomot, a tahini szószt, ízlés szerint citromlevet és egy kis vizet. Megsózzuk, megborsozzuk. 
  5. A megsült cukkinikat egy tányérra tesszük, és meglocsoljuk az elkészített citromos tahini szósszal. A korábban félretett paradicsomkockákkal díszítjük.

Megjegyzés

A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat. JÓ ÉTVÁGYAT! - ChefbagMME

Ezek is érdekelhetnek

Friss