hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paglia e fieno - szalma és széna tészta

MME MME
3.9/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. A szalonnát apróra felkockázzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra aprítjuk. A paradicsomot apró kockákra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk.


Megpirítjuk a szalonnát, rádobjuk a gombát, ízlés szerint megborsozzuk, és fedő nélkül 5 percig pirítjuk. Egy másik edényben felforrósítjuk a vajat vagy margarint, rádobjuk a zöldborsót, felöntjük a fehérborral, és fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, a petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, összeforrósítjuk.

Közben az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a paradicsomot levével együtt, majd sóval, borssal és a kakukkfűvel ízesítjük, és erős tűzön 5-8 percig, sűrűre főzzük.

Felteszünk forrni 4 liter vizet, majd amikor forr, 1-1 ek. sót és olajat adunk hozzá.

A forró vízben kifőzzük a tésztaféléket, leszűrjük, előmelegített tálra csúsztatjuk, hozzáadjuk a gombás-zöldborsós ragu felét, két villa segítségével lazán összekeverjük. A tetejére öntjük-simítjuk a paradicsomot és a maradék ragut, azonnal tálaljuk. Külön tálkában reszelt parmezán sajtot kínálunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss