hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pácolt oldalas uborkás mártással és zöldpaprikás majonézzel

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg sertésoldalas
  • A páchoz:
  • 1 dl joghurt
  • 4 evőkanál ketchup
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál szójaszósz
  • bors
  • reszelt gyömbér
  • A mártáshoz:
  • 1/2 db kígyóuborka
  • 2 dl joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor friss kapor
  • fehérbors
  • A majonézhez:
  • 1 dl majónéz
  • 1 dl tejföl
  • 1-1 evőkanál apróra vágott sárga, zöld, piros színű paprika
  • 1 teáskanál ketchup
  • pár csepp Worcestershire-mártás
  • mustár

Elkészítés

Elkészítés: A páchoz szüséges folyékony anyagokat összevegyítjük, hozzáadjuk az aprított fokhagymát és a reszelt gyömbért, sózzuk és borsozzuk. A páccal bekenjük az oldalast. Pácban pihentetjük 1 éjszakán át.

A mártáshoz a kigyóuborkát kisebb kockákra vágjuk, a fokhagymát és a kaprot aprítjuk. Összekeverjük a sózott, borsozott joghurttal.

A majonézt is elkészítjük a hozzávalók összedolgozásával.

A pácolt húst sütőben vagy grillezve is megsüthetjük. Köretként adhatunk mellé rozmaringos vízben főtt,majd kevés zsiradékon ropogósra pirított közepes nagyságú burgonyát.

Megjegyzés

Ha grillezzük az oldalast, akkor alufóliában sült burgonyával tálaljuk. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss