Vékony csíkokra vágjuk a csirkemellet. A sajtot lereszeljük, a petrezselymet apróra vágjuk. A két tojást villával kissé felverjük.
Egy nagyobb tálban a lereszelt sajtra négy evőkanál tejfölt, három evőkanál finomlisztet, két kiskanál sót rakunk, megszórjuk kevés borssal, hozzáadjuk a két felvert tojást és a finomra vágott petrezselymet, majd jól összekeverjük. Hozzáadjuk a csirkemell-szeleteket.
Az őzgerincformát vajjal kikenjük, zsemlemorzsával megszórjuk, kibéleljük a szalonnacsíkokkal, majd beleöntjük az összekevert masszát.
A massza tetejére a szalonnacsíkokat ráhajtjuk, az őzgerincformát 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 40 percig sütjük.
Nézd meg videón, hogyan készül az őzgerincben sült csirkemell!