Elkészítés: Az érett őszibarackot meghámozzuk, kimagozzuk. 2-3 barackot kockákra vágunk, meglocsoljuk egy kevés konyakkal, és félretesszük.
A többi őszibarackot átpasszírozzuk, majd a porcukorral, a vaníliás cukorral és a felolvasztott zselatinnal elkeverve, jég közé állítva sűrűre keverjük. Ezután hozzáadjuk a tejszínből felvert kemény habot, közéje keverjük felkockázott, konyakkal meglocsolt őszibarackot és a hosszúkásra vagdalt mandulát.
Vízzel kiöblített formába öntjük, és kb. 3 órán át hűtőben hagyjuk. Kiborítva cukrozott tejszínhabbal és cukorba hengergetett fél barackokkal díszíthetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre