Elkészítés: Elkészítjük a piskótát és ha kihűlt, elfelezzük. A tejszínhabot cukorral felverjuk és óvatossan belekeverjük az epres joghurtot. 1 dl vízben elkészítünk 1 evőkanál zselatint, és ha hihűlt, ezt is hozzáadjuk a joghurtos krémhez.
Az elkészült krémet elosztjuk két felé, rákenjük az elfelezett piskótára. Az eper felét apróra felszeleteljük, teszünk hozzá 1 evőkanál kristálycukrot, hogy levet eresszen. Ehhez is ugyanannyi zselatint készítünk, mint a krémhez. Ha kihűlt, hozzákeverjük az eperhez, majd az egészet rásimítjuk az alsó réteg krémre. Tehát: piskóta-krém-epres zselé-piskóta-krém-felezett eperrel kidíszítjük, végül piros színű tortazselatinnal bevonjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre