Elkészítjük a linzertésztát: gyorsan összedolgozzuk a hozzávalókat, a tésztából egy cipót formálunk, fóliába tekerjük, és hűtőben pihentetjük. Közben elkészítjük a vaníliakrémet. A tejet felforraljuk a citromhéjjal és a vaníliás cukorral, belekeverjük az időközben a cukorral habosra kevert tojássárgája és a 3 dkg liszt keverékét. Állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk. 5 meghámozott körtét kb. 1,5 cm-es kockákra vágunk, és kevés forró vajon, cukorral és fahéjjal puhára párolunk. A linzertésztát fél cm-re kinyújtjuk, és egy tortaformát a pereméig kibélelünk vele. Egyenletesen rásimítjuk a vaníliakrémet, rámorzsolunk 10 db amaretto aprósüteményt, majd a ráhelyezzük a megpárolt körtéket, amelyeket ezután meglocsolunk 2 dl tejszín, 2 egész tojás és 5 dkg cukor keverékével. 180 fokon kb. 45 percig sütjük. Miután kihűlt, kifordítjuk a formából, a tetejét pedig Nutellával vonjuk be.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre