Elkészítés: A tápiókagyöngyöket mély tálba helyeztem, annyi vizet öntöttem rá, amennyi kényelmesen ellepte. 20 percig állni hagytam. Ennyi idő alatt a gyöngyök szépen megduzzadtak.
3 db nektarint hámozás nélkül kis kockákra vagdostam, félretettem.
A tápiókagyöngyöket leszűrtem. Gyorsforralóba szórtam, hozzáöntöttem a sárgabaracklevet és a vizet, vaníliával kevert porcukorral, kardamommal fűszereztem, és közepes lángon, állandó keverés mellett nagyjából 8-10 perc alatt besűrítettem. Ügyelni kell a keverésre, mert könnyen odaég, és nem túlzás, ennyi folyadék szükséges a megfelelő állag eléréséhez! Akkor készült el, ha a gyöngyök áttetsző apró golyóbisokká alakulnak.
Azon melegében hozzákevertem a friss, felkockázott nektarint, és elosztottam a kis formákban. 2 órán át hűtőszekrényben pihentettem, majd gyümölcsökkel tálaltam.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre