hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nektarinos-pisztáciás pohárkrém

MME MME
15 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A pisztáciát és a zabpelyhet egy mozsárban vagy aprítógépben törjük durvára. A barnacukorral elkeverve egy felforrósított száraz serpenyőben pirítsuk össze, a lényeg, hogy a cukor kissé karamellizálódjon, a pisztácia és a zabpehely ropogósra piruljon – de ügyeljünk rá, folyamatos mozgatást igényel, különben könnyen leég, ezért érdemes mindezt alacsony lángon tennünk.
Amikor már illatos, vegyük le a tűzről, és szórjuk egy tányérra, felhasználásig tegyük félre.

A joghurtot a mascarponéval, a mézzel és a vaníliával keverjük össze alaposan. A nektarint szeleteljük fel vékonyra.

Érdemes ezt a desszertet frissen összeállítani, így ropogós marad a pirított rétegünk is: a gyümölcsöt, a ropogós keveréket és a mézes krémet rétegezzük poharakba, és azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss