hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Négerkocka hagyományosan

90 perc
mester
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A négerkocka elkészítéséhez a porcukrot a zsírral és a tojássárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport, és alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a tejet is, és az egész masszát simára keverjük.
  2. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és közepes hőfokú sütőben megsütjük. Én 200 fokon, alsó-felső sütéssel kb. 20 percig sütöttem.
  3. A habhoz a tojásfehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verjük, és még melegen, egyenletesen a tésztára kenjük, majd langyos sütőben megszárítjuk.
  4. Az étcsokit kockákra törjük, az étolajjal gőz felett felolvasztjuk, gyorsan a kihűlt tésztára kenjük, és mielőtt törne, kockákra vágjuk. 

Ezek is érdekelhetnek