Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszkocka másképp

75 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra, és egy kb. 20x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A tojást habosra keverjük a porcukorral, a puha vajjal és a mézzel, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a sót, és hozzáöntjük a tejet. Simára keverjük, majd a masszát a tepsibe simítjuk, és kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük (ha nagyon pirulna a teteje, letakarjuk fóliával).
  3. A sziruphoz összeszitáljuk a kakaóport a porcukorral, hozzáadjuk a rumaromát és annyi forró vizet, hogy sűrű, de még folyós legyen. Ezután rácsorgatjuk a megsült sütemény tetejére.
  4. A krémhez csomómentesre keverjük a tejet a liszttel, a cukorral és a kókuszreszelékkel, majd kis lángon állandó keverés mellett sűrű péppé főzzük. A vajat felhabosítjuk, majd tovább habosítjuk a kihűlt krémmel. A krémet rákenjük a süteményre, és megszórjuk a tetejét kókuszreszelékkel. Legalább 1 órára a hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük.

    13 MÉZES DESSZERT >>> 

    13 KÓKUSZOS DESSZERT - A POFONEGYSZERŰTŐL A KLASSZIKUSIG >>>

    KÓKUSZGOLYÓ, BOUNTY SZELET, RAFFAELLO TORTA - ÍME A 100 LEGJOBB KÓKUSZOS SÜTEMÉNY RECEPT! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss