Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagyi diós-krémes sütije

MME MME
3 5/5
75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg vaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • kevés tej
  • A töltelékhez:
  • 4 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg darált dió
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliapuding
  • 3,5 dl tej
  • 12,5 dkg vaj
  • 3 ek porcukor
  • A tetejére:
  • 5 dkg étcsokoládé felolvasztva
  • 1 marék pirított dió durvára vágva

Elkészítés

  1. A lisztet, a sütőporral, a porcukorral együtt a vajjal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást. Ha szükséges tovább lazítjuk a tésztát, pár evőkanál hideg tejjel.
  2. Homogén tésztát gyúrunk, melyet egy sütőpapírral bélelt tepsibe kinyújtunk, úgy hagyjuk pihenni 10-15 percig.
  3. A diós töltelékhez a tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a finomra darált diót.
  4. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd ezután a diós masszához forgatjuk. Az így kapott diós krémet rákenjük a tésztára, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  5. A krémhez 2 csomag pudingport főzünk fel 7 dl tejjel. Amikor besűrűsödik, a tűzről levéve hagyjuk kihűlni. Ha már nem meleg, akkor hozzá dolgozzuk a vajat és 5 evőkanál porcukrot, így sima vaníliakrémet kapunk.
  6. A kihűlt sütemény tetejére kenjük a krémet. Durvára vágott dióval megszórjuk, és olvasztott csokoládéval csurgatjuk meg. 
  7. Akkor szeleteljük és tálaljuk, amikor már megdermedt a tetején a csokoládé. 

    13 FINOMSÁG, AMIT MINDIG A NAGYINÁL ESZÜNK >>> 

Megjegyzés

Kiadós, isteni házi sütemény, megéri a munkát. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss