Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mulatós csülök

MME MME
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csülköt feltesszük főni, sóval, egész borssal, babérlevéllel és fokhagymával fűszerezzük. Majdnem puhára főzzük.

A megtisztított gombát, a sonkát és a zöldpaprikát felkockázzuk. A hagymát az olajon megfonnyasztjuk. Belekeverjük a fűszerpaprikát, hozzáadjuk a gombát, a zöldpaprikát és megsózzuk, végül megpároljuk. Egy kicsit később hozzáadjuk a sonkadarabokat is.

A felkockázott nyers burgonyát tepsibe tesszük és megsózzuk. A majdnem puha csülköt kicsontozzuk, és a bőrével együtt feldaraboljuk (a felesleges zsírt leszedjük
róla). A burgonyára tesszük a feldarabolt csülköt és a gombás-sonkás-paprikás ragut, egyenletesen elosztva. A csülök levével felöntjük, alufóliával lefedve sütőben pároljuk.

Amikor majdnem kész az étel, a tejfölt a borral és az őrölt borssal összekeverjük, és ráöntjük a tetejére. Alufólia nélkül pirosra sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss