Elkészítés: A combokat előkészítjük, besózzuk és pár órát állni hagyjuk a hűtőben. Ezután 180 fokos sütőben elősütjük (fél óra sütés elegendő).
A mogyoróvajas szószhoz először az apróra vágott hagymát és fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk. Ezután beletesszük a mogyoróvajat és a többi hozzávalót. Annyi vizet öntünk, hogy krémes állagot kapjunk. 5-10 perc alatt elkészül a szósz. Érdemes megkóstolni, mivel meglehetősen sósnak és domináns ízűnek kell lenni, hogy a csirkén is érvényesüljön.
A combokat bekenjük a mogyoróvajas szósszal, majd készre sütjük a sütőben.
Burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!