Elkészítés: A hagymát összevágjuk, az olajon üvegesre pirítjuk, majd rászórjuk a lisztet, és megforgatjuk habzásig. Lehúzzuk az edényt a tűzről, rátesszük a pirospaprikát, majd ráöntjük a vízzel összekevert paradicsomkonzerveket. Összekeverjük, megfűszerezzük, és felforraljuk a levest. Beletesszük a mirelit zöldségeket és a fokhagymát, és puhára főzzük. Legvégül a konzerv bébirépát és a zöldborsót tesszük bele. Ekkor már nem kell tovább főzni, csak átmelegíteni a levest. Reszelt sajttal és bazsalikomlevelekkel megszórva tálaljuk. Nagyon laktató, különleges leves.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre