hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mennyei túrós-mazsolás pite

75 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 12 dkg hideg vaj
  • 1 tk só
  • 2 ek kristálycukor
  • 6-8 ek jeges víz
  • A töltelékhez:
  • 60 dkg zsíros tehén túró
  • 20 dkg tejföl
  • 4 ek porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db biocitrom
  • 2 ek mazsola
  • 4 ek baracklekvár
  • A tálaláshoz:
  • porcukor

Elkészítés

  1. A tésztához egy tálban összemorzsoljuk a lisztet a hideg vajjal, a sóval, a cukorral és 6-8 ek jeges vízzel. Akkor jó, ha összeáll a tészta. Folpakba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe 30 percre.
  2. A töltelékhez a túrót egy nagyobb tálban villával áttörjük, majd hozzákeverjük a tejfölt, a porcukrot, a tojás-sárgájákat, a megmosott citrom finomra reszelt héját és a mazsolát.
  3. A lehűtött tésztát enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, kibélelünk vele egy 26 cm-es piteformát, majd 10 percre a hűtőbe tesszük. Ezután megkenjük a tésztát a lekvárral, beleöntjük a tölteléket, és elsimítjuk. 165 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, amíg a tészta széle kissé megpirul, majd szeletés előtt hagyjuk teljesen kihűlni. Ízlés szerint porcukorral megszórva tálaljuk.

11 EGYSZERŰ TÚRÓS SÜTI, AMIT ELRONTANI SEM LEHET! >>> 

11 ISTENI GYÜMÖLCSÖS PITE, AZ ALMÁSTÓL A MEGGYESIG >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss