Mennyei szelet

MME MME
1 5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • kristálycukor
  • liszt
  • tojás
  • étolaj
  • sütőpor
  • kristálycukor
  • tej
  • tejföl
  • tejszín
  • vaníliás pudingpor
  • habfixáló
  • babapiskóta
  • rumaroma
  • sárgabaracklekvár
  • kakaópor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat habosra keverjük a cukorral, beledolgozzuk az étolajat és a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt 30x35 cm-es tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

Ha kihűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és visszatesszük ugyanabba a tepsibe, majd megkenjük sárgabaracklekvárral.

A krémhez a tejből, a cukorból és a pudingporból krémet főzünk. A habfixálóval kemény habbá verjük a tejszínt. A pudingot, a tejszínhabot és a tejfölt finoman összekeverjük. Az így elkészült krém felét rásimítjuk a baracklekvárral bekent tésztára, erre egy sor babapiskótát teszünk, amit meglocsolunk rumaromával. Rásimítjuk a többi krémet is, a tetejét pedig megszórjuk kakaóporral. 24 órára hűtőbe tesszük.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss