Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Megvan a lista: ezek az ország legjobb kenyerei!

default user icon
MME
Idén nyolcadik alkalommal rendezték meg Budapesten a Kenyérlelke Fesztivált, ahol kiderült: ki süti az ország legjobb kenyerét és kalácsát. Mutatjuk a végeredményt!

A 8. Kenyérlelke Fesztivált jóval többről szólt, mint a XII. kerület lakóinak megmozgatása, hiszen a város és az ország rengeteg pontjáról érkeztek látogatók és versenyzők is.

Pékek csatája

A hivatásos pékek négy kategóriában mérhették össze a tudásukat: fehér és félbarna, teljes kiőrlésű, kalács és gazdakenyér. A zsűri a finomságok külsőjét, bélzetét és ízét értékelte, az esemény házigazdája Till Attila volt. A győztesek listája: 

Fehér félbarna: Nor/ma Grand
Teljes kiőrlésű: Juhasz Mihály, Pano Budapest
Kalács: (megosztva) Cseperkáló József, Panelpék és Bajnai Blanka, Dörgicsei Kovászműhely
Gazdakenyér: Szabadfi Szabolcs, Panificio Il Basilico 

 

Otthonsütők versenye

Idén nem csak a profik, de a leglelkesebb házi kenyérsütők is megmérettettek. Az indulók fehér/félbarna, kalács és kifli kategóriákban nevezhettek. A sok induló finomabbnál finomabb pékárui között a bekötött szemmel kóstoló zsűrinek egyáltalán nem volt könnyű dolga, de végül egyértelmű eredmények születtek.

 
A kategóriák győztesei: fehér/félbarna: Győri-Varga Nóra, kalács: Berlin Gábor és kifli: Veres Betti, akinek  Poppe Anna a kifli.hu marketing igazgatója is gratulált, hiszen a kifli-kategória győztesének receptje felkerül a Kifli Séf  oldalára is. 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek