Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás kelt hajtovány

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 75 dkg liszt (fele rétesliszt)
  • 5 dkg élesztő
  • 5 dl langyos tej
  • 3 tojás sárgája
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 5 cl étolaj
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is)
  • kb. 20 szál medve hagyma
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt fehérbors
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • A tetejére:
  • 1 tojás
  • reszelt sajt vagy napraforgó-, szezámmag vagy egyéb

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókból kelt tésztát dagasztunk, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Közben a hagymát finomra aprítjuk, a vajat habosra keverjük, belekeverjük a többi hozzávalót (aprítógéppel is végezhető).

A tésztát átgyúrjuk, 3 cipót formázunk belőle. A cipókat egyenként vékony téglalap formára kinyújtjuk, megkenjük a töltelék 1/3 részével, feltekerjük, mint a bejglit, majd háromszögekké (VVVV) daraboljuk, és sütőpapírral bélelt nagy tepsibe sorakoztatjuk.

Megkenjük tojássárgájával, megszórjuk ízlés szerint reszelt sajttal vagy magokkal, addig pihentetjük, ameddig a sütőt előmelegítjük 200 fokra. Kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés

Nem annyira szép, mint amennyire finom ez a hajtovány. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss