Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mangós csirke bulgurral: egyszerű vacsora lépésről lépésre!

Hétköznap este ritkán jut időnk háromfogásos vacsorát főzni, ilyenkor a gyorsaság és a praktikum számít. Ha csak fél óránk van a család elé tenni valami finomat és táplálót, készítsünk csirkét! Íme egy szuper mangós csirkemell, és hogy ne legyen unalmas, köretként készítsünk mellé fahéjas bulgurt. Mutatjuk, hogy!
FŐZZ, AKÁR EGY SÉF!

Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak, ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.

MANGÓS CSIRKE BULGURRAL >>> 
A HOZZÁVALÓK:

40 dkg csirkemell
15 dkg bulgur
5 dkg mangócsatni
2 szál újhagyma
2 db babérlevél
1 db egész fahéj
0,7 dkg curry
0,7 dkg őrölt kömény
1 csipetnyi cayennebors-pehely
olívaolaj

bors

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ:

keverőtál
lábas
serpenyő

A RECEPTHEZ SZÜKSÉGES ÖSSZES ALAPANYAGOT MOST MEGRENDELHETED A CHEFBAG.HU OLDALÁN! 
LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE:

1. A megmosott és szárazra törölt csirkemellet bevagdossuk, az újhagymát felkarikázzuk. A mangócsatnit, a curryt, az őrölt köményt összekeverjük, hozzáadunk egy kis olívaolajat és megsózzuk.


2. A csirkemelleket megkenjük a mangós páccal úgy, hogy a bevagdosott részekbe is jusson bőven, majd sütésig félretesszük.

3. A hideg vízzel átöblített bulgurt egy tálba tesszük, felöntjük kétszer annyi forró vízzel, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a fahéjat és a babérlevelet. Lefedjük, és 20 percig pihenni hagyjuk. Amikor megpuhult, eltávolítjuk a fahéjat és a babérlevelet.

4. A bepácolt csirkemelleket felhevített olívaolajon közepes lángon készre sütjük. Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk az újhagymát, és megszórjuk cayenne borssal, majd hozzáadjuk a kész bulgurt, és összeforgatjuk.

5. A mangós csirkemellet az aromás bulgurral tálaljuk, újahagymával díszítjük.

A recept alapanyagai már nem biztos, hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon. 

Ezek is érdekelhetnek