Elkészítés: Azzal kezdem, hogy felteszem a vizet a tésztának, mert utána minden nagyon gyorsan megy. A csíkokra vágott húst készre píritom olívaolajon. Miután kifehéredett a csirke meglocsolom worcester szósszal és megsózom, borsozom. Ettől sütes közben finom ropogós barna kérget kapnak a csíkok.
Ezeket kiveszem és félreteszem, majd ugyanabban a serpenyőben egy kis olajon megfuttatom a durvára vágott fokhagymát és a mandulaforgácsot. Ha kapott egy kis színt, ezt is kiveszem. Utána megfonnyasztom a spenótleveleket, miután összeestek, ráöntöm a tejszínt és forralom. Ha kicsit besűrűsödött (1-2 perc) visszateszem bele a húst és a mandulát, és átmerem bele az addig készrefőtt tésztát, majd az egészet összeforgatom. Parmezánnal és száraz fehérborral tálalom. Gyors es könnyű vacsora. Zöld színű tésztával különösen szép is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre