hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás-mascarponés piskóta

45 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 4 ek porcukor
  • 1/2 rúd vanília kikapart magjai
  • 1 csipet só
  • 1 kis üveg málnalekvár

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük (géppel is végezhetjük). A sárgáját kikeverjük a cukor felével.
  2. Amikor a fehérje már kemény, beleszórjuk a maradék cukrot, és még egy kicsit verjük tovább. A felvert fehérjéhez hozzáadjuk a sárgáját (ezt is csinálhatjuk géppel, de a leglassúbb fokozaton).
  3. Ezután egy kanál segítségével óvatosan és apránként hozzáadjuk a lisztet, és minden adagolás után átkeverjük.
  4. Kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, és 160 fokon tűpróbáig sütjük. (Sütésnél az első 10 percben ne nyissuk ki a sütőt!)
  5. Amikor a piskóta megsült, hagyjuk kicsit kihűlni, majd félbevágjuk, hogy 2 lapot kapjunk. A krémhez habosra keverjük a mascarponét és a habtejszínt a porcukorral, a vaníliával és egy csipet sóval.
  6. A piskótalapok alsó felén egyenletetesen eloszlatjuk a mascarponekrémet, majd megkenjünk a málnalekvárral, és befedjük a piskótalap másik felével. Meghintjük porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk. 

MASCARPONÉS FINOMSÁGOK >>> 

ELLENÁLLHATATLAN MÁLNÁS RECEPTEK >>> 

15 ELLENÁLLHATATLAN KRÉMES SÜTI A HÉTVÉGÉRE >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss