Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos-mézes-mustáros saláta baconnel és posírozott tojással

30 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lilahagymát megtisztítjuk, a közepéből 4 vékony szeletet meghagyunk a díszítéshez, a maradékot feldaraboljuk. A szalonnaszeleteket üvegesre sütjük.

A mákot, a mézet, a mustármagot, a hagymát, a balzsamecetet, a sót és az olajat mixerrel pépesítjük.

A salátakeveréket összeforgatjuk az öntettel, rövid időre hűtőbe tesszük.

Fél liter vizet forrásig melegítünk, beleöntjük az ecetet. A tojást feltörjük, ezután jól megkeverjük a vizet, hogy egy kis tölcsér képződjék benne, majd óvatosan beleborítunk 1 tojást, kb. 3 percig főzzük, majd óvatosan kivesszük.

A salátát egyenlő részre osztjuk 4 tányéron, erre díszítésként 2-2 tojás, 2-2 szelet szalonna és 1-1 szelet hagyma szelet.

Ezt villásreggelinek vagy vacsorának ajánlom.

Megjegyzés

Az étkezés saláta nélkül olyan, mint a szép asszony mosoly nélkül.
- molnarbela55

Ezek is érdekelhetnek