Elkészítés: A lilahagymát megtisztítjuk, a közepéből 4 vékony szeletet meghagyunk a díszítéshez, a maradékot feldaraboljuk. A szalonnaszeleteket üvegesre sütjük.
A mákot, a mézet, a mustármagot, a hagymát, a balzsamecetet, a sót és az olajat mixerrel pépesítjük.
A salátakeveréket összeforgatjuk az öntettel, rövid időre hűtőbe tesszük.
Fél liter vizet forrásig melegítünk, beleöntjük az ecetet. A tojást feltörjük, ezután jól megkeverjük a vizet, hogy egy kis tölcsér képződjék benne, majd óvatosan beleborítunk 1 tojást, kb. 3 percig főzzük, majd óvatosan kivesszük.
A salátát egyenlő részre osztjuk 4 tányéron, erre díszítésként 2-2 tojás, 2-2 szelet szalonna és 1-1 szelet hagyma szelet.
Ezt villásreggelinek vagy vacsorának ajánlom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre