Májas-gombás zsemlefelfújt

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A felaprított zsemléket leöntöm a tej és víz meleg keverékével. 15-20 percig állni hagyom, közben olykor megrázogatom, hogy a lé mindenhol érje.

A felaprított hagymát üvegesre dinsztelem az olajon. Az apró kockákra darabolt gombát ráteszem, tovább párolom. Rányomom a fokhagymát is. Ha elfőtte a levét, jöhet a szintén apróra kockázott máj, és erős tűzön 2 percig pirítom a fűszerekkel együtt. Lezárom és hűlni hagyom.

Kivajazok és zsemlemorzsával meghintek egy sütőformát /célszerű kuglóf- vagy őzgerincformát használni/. A zsemléket összekeverem a májas raguval. Megsózom, ráütöm a tojásokat, és óvatosan összeforgatom az egészet. A margarint a tetejére morzsolom.

Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt szép pirosra sütöm. Ha kész, 10-15 percig pihentetem /ekkor kicsit összeeshet, de az nem baj/, mielőtt kiborítom a formából.

Megjegyzés

Zöldségekkel vagy savanyúsággal önálló vacsoraként fogyasztható, de mártásos húsok mellé köretnek is kiváló. - smire1

Ezek is érdekelhetnek

Friss