hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szenzáció! Magyar műsorvezetője lesz a világ legfontosabb szakácsversenyének!

Jókuti András lesz a lyoni Bocuse d'Or első számú házigazdája.

A TMC Group Facebook-oldalán érkezett a hír tegnap, miszerint Jókuti András, a Világevő blog szerzője lesz a Bocuse d'Or helyszíni műsorvezetője Lyonban.

A világ legfontosabb szakácsversenyének 30 éve francia házigazdája van, így a szakácsverseny történetében idén először - szakítva a három évtizedes hagyománnyal - nem egy francia, hanem a magyar Jókuti András lesz a jubileumi 30. Bocuse d’Or verseny első számú műsorvezetője. 

Hivatalos ceremóniamesterként András felel majd a verseny hangulatáért és szakszerű közvetítéséért, nemcsak a Bocuse d’Or két napján, hanem az azt megelőző Cukrász Világbajnokság során is. 

“Hatalmas megtiszteltetés volt már az is, hogy bizalmat kaptam a Budapesten megrendezett Bocuse d'Or európai döntőjének műsorvezetésére tavaly, ahol Mautner Zsófival működtünk együtt nagyon jól csapatban. Így sikerült felkelteni a franciák figyelmét, erre nem számítottam. Kétségtelenül vitathatatlan szerepe lehet ebben annak is, hogy a Magyar Bocuse d'Or Akadémia összefogásával szenzációsra sikerült a májusi budapesti esemény szervezése, az egyedülálló hazai közönség nélkül pedig nem lehetett volna olyan feledhetetlen hangulatot teremteni Budapesten, aminek a híre az egész világot bejárta. 

A kihívás óriási, francia közönség előtt, idegenben kell bebizonyítanom, hogy a magyar gasztronómia műsorvezetésben és show-ban is tud újat mutatni a világnak. A szakmai szempontok ugyanolyan fontosak, mint az, hogy a közönség jól szórakozzon, miközben a magyar csapat Széll Tamás vezetésével még ennél is sokkal fontosabb bravúrra készül, remélem mindenki boldogan és büszkén térhet majd haza Lyonból" - nyilatkoza Jókuti. 

Jókuti sikereihez Mautner Zsófi is gratulált facebook-oldalán: "...ez tényleg őrületesen nagy menőség! Ő a tökéletes gasztro-ceremóniamester, elmondhatatlanul büszke vagyok rá, vele és neki örülök! :)" 

Minden, amit a Bocuse d'Orról tudni lehet, egy helyen! >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss