hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Maceszgombóc (alaprecept)

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pászka felét apróra törjük (nyújtódeszkán vagy géppel). A másik felét langyos vízben beáztatjuk, maj 15 perc után kicsavarjuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk és a zsír felén lepirítjuk. A zsír másik felét a tojások sárgájával habosra keverjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük az áztatott maceszt, a pirított hagymát és az apróra vágott
  3. petrezselyem leveleket.
  4. A tojásfehérjét kevés sóval habosra verjük és két részletben hozzákeverjük a masszához. Végül belekeverjük az aprított pászkamorzsát is. A tálat lefedve 15 percen át pihentetjük a hűtőben.
  5. A masszából kis golyókat formázunk, és forró, sós vízben kifőzzük.

EGYSZERŰ LEVESEK MÁSKÉPP: ÍME 10 IZGALMAS LEVESBE VALÓ! >>>

3+1 EGYSZERŰ LEVESBETÉT, AMITŐL MÉG JOBB LESZ A HÚSLEVES! >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss