hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kacsaleves klasszikus maceszgombóccal

MME MME
135 perc
mester
költséges
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Zeller

Elkészítés

  1. A kacsahúst letokozzuk, perzseljük, a vastagabb hájat levágjuk.
  2. Egy nagy edényben vizet forralunk, ha pedig a víz már lobog, beletesszük a szárnyat és aprólékot. Ezután ha újra forrásnak indul, a lét leöntjük róla, aztán hideg vízzel lemossuk, leforrázzuk. Ha ezzel elkészültünk, újra feltesszük főni a szárnyat és az aprólékot annyi hideg vízzel, hogy épp csak ellepje a csontokat. Sózzuk, majd fél órát lassú tűzön főzzük.
  3. Ezután hozzáadjuk a tisztított zöldségeket, az egész borsot, aztán még egy órát lassan gyöngyöztetjük a levest. Ha sok zsír jön fel a tetejére, azt folyamatosan leszedjük.
  4. Ha mindezekkel elkészültünk, levesszük a tűzhelyről a levest és 15 percet pihentetjük. Végül ruhán, vagy kis lyukú szűrön szépen lassan átmerjük. 
  5. A maceszgombóc elkészítéséhez a pászka felét apróra törjük nyújtódeszkán vagy gép segítségével. Másik felét langyos vízben áztatjuk, majd 15 perc elteltével kicsavarjuk.
  6. A hagymát apróra vágjuk és a zsír felén lepirítjuk.
  7. A zsír másik felét a tojások sárgájával habosra keverjük, borsozzuk és sózzuk. Hozzákeverjük az áztatott maceszt, a pirított hagymát, és az apróra vágott petrezselyemleveleket.  
  8. A tojások fehérjét kevés sóval habosra verjük, majd két részletben lazítjuk a masszát. Ezután a morzsát is belekanalazzuk, és 15 percet pihentetjük hűtőben. Végül kis golyókat formázunk a masszából, aztán sós vízben 20 perc alatt kifőzzük.
  9. A kacsalevest forrón tálaljuk a maceszgombóccal, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és a főtt zöldséget is hozzáadhatjuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a kacsaleves maceszgombóccal


Próbáld ki ezeket a leveseket is a Mindmegette.hu oldalon

Ezek is érdekelhetnek

Friss