Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Nemes-Pádár Csilla
Cikk
MME
A jó idő beköszöntével sem kell lemondanod a levesekről: válassz ilyenkor a könnyű, finom és egészséges zöldséglevesek közül. Nem lesz nehéz dolgod, hiszen a variációk száma végtelen. Mi most a kedvenc receptjeinket gyűjtöttük össze. Próbáld ki akár mindegyiket!
Ádám Sándor Árpád
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.
A hideg idő beköszöntével egyre gyakrabban kerül valamilyen krémleves az asztalra. Szeretjük, mert átmelegít és ráadásul laktató is – különösen, ha kenyérkockával fogyasztjuk. Ha némi változatosságra vágy, válassz más, izgalmasabb levesbetétet. Mutatjuk a mi kedvenceinket!
Pataki Józsefné
Videó
A gríz- vagy daragaluska, az a levesbetét, amit mindenki szeret, de nem mindenki szereti elkészíteni: szétfú vagy kemény marad, zavarossá teszi az amúgy már szépen letisztult levest, túl apró... Most megmutatunk egy többszörösen letesztelt receptet, ami garantáltan elfeledtet minden bosszúságot - és csak a színtiszta élvezet marad!
Kovács Ágnes
Ha már unod a klasszikus, hétről hétre visszatérő leveseket, akkor változtass a recepten! Számtalan levesbetét létezik, melyek variálásával szinte teljesen új előételeket kaphatsz. Szóval, ha nem szeretnél új kajákat alkotni, és csak egy kicsit variálnál az ízeken, akkor ne a levest, hanem a levesbetét cseréld le. Következő válogatásunkban erre hozunk néhány szuper példát:
CSEH JÁNOS
Felcsiki Tünde
Glutén- vagy laktózérzékenyként nem tudod, hogy milyen levesbetétet tegyél a húslevesbe vagy a krémlevesekbe? Szuper levesbetéteket ajánl Felcsiki Tünde, a Mindmegette szakértője mentes témában.
Ha szeretnél némi változatosságot vinni a cérnametélt-eperlevél-csigatészta tésztatrióba, itt van három másik, amivel feldobhatod, és tartalmasabbá teheted a leveseket.
A levesbetétek finomabbá és kiadósabbá teszik az egyes fogásokat. Következzen néhány népszerű fajta!
Török Zsuzsa
Mitől lesz tökéletes a paradicsomleves? Az klasszikus olasz és az édes menzás egyaránt roppant egyszerű elkészítését tekintve, ám nem árt, ha néhány apróságra odafigyelünk az alapanyagoktól a levesbetéteken át a fűszerezésig. Íme 10 tipp, hogy még finomabb legyen a levesed!
Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.
A megszokott levesek egészen más karaktert kapnak, ha újszerű betétekkel kínáljuk őket. Mutatunk 10 izgalmas variációt, amiket lehet, hogy sohasem jutna eszedbe levesbe tenni!