hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes linzer

20 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A gluténmentes és tejmentes linzer elkészítéséhez a rizslisztet, a darált mandulát, a keményítőt és a cukrot kimérjük egy keverőtálba, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tojást és gyors mozdulatokkal rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
  2. A tésztát ezután fóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük legalább 30 percre.
  3. Rizsliszttel megszórt felületen a tésztát 2-3 mm-es téglalappá nyújtjuk és ízlés szerint kiszaggatjuk.
  4. A kiszaggatott kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.
  5. A kihűlt linzereket összeragasztjuk a kedvenc savanykás lekvárunkkal, például szederrel, málnával vagy áfonyával. A linzerek fém dobozban sokáig eltarthatók. 

Megjegyzés

Nincs karácsony linzer nélkül, de nem kell karácsony ahhoz, hogy süssünk egy jó kis linzert. Ez a mandulás alap tészta nem csak linzernek tökéletes, hanem készíthetünk belőle töltött kekszet, de tökéletes „számos” formatorták sütéséhez is.

Ha maradunk az egyszerű linzernél, akkor töltsük meg a megsült korongokat a kedvenc savanykás lekvárunkkal. - Gluténmentes Íz-Lik

Ezek is érdekelhetnek