Elkészítés
Májpástétom: a libamájat felkockázzuk és a libazsíron dinsztelt hagymára tesszük sülni. Vigyázni kell, mert könnyen lekap. Rátesszük a majorannát és a fokhagymát is. Készre sütjük, majd picit félretesszük hűlni. A maradék zsírral összeturmixoljuk.
Paprika: a paprikákat egyben egy tepsire tesszük egymás mellé, és 200 fokon, úgy 1 órán keresztül megsütjük (nem baj, ha fekete lesz!). Ha kész, lefedve hagyjuk hűlni. A héját lehúzzuk, kicsumázzuk, majd egy tálba tesszük és sóval, fokhagymával, bazsalikommal ízesítjük, meglocsoljuk olivával és a hűtőbe tesszük pihenni 1 éjszakára. Jól összeérnek az ízek.
Tálalás: egy szelet finom, ropogós kenyeret megkenünk a libamájpástétommal, pakolunk rá sült paprikát. A legfinomabb előételt adhatjuk ilyen formán vendégeinknek.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre