A krumplikat előfőzöm, a tojást félkeményre főzöm.
A paprikákat megskalpolom, a csumát eltávolítom. A két legnagyobb gomba törzsét kitöröm, a törzseket és a harmadik gombát aprítom, egy keverőtálba teszem. A paradicsomot szintén lefejezem, a belsejét kivájom, a kalapot és a belsejét aprítom. A hagymát és a chilit karikára vágom, a fokhagymát, petrezselymet aprítom. A tojást és egy szelet bacont kis kockára vágom. Mind megy a keverőtálba. Hozzáadom a libamájkrémet. Fűszerezem, jól összekeverem.
A krumplikat félbevágom. A zöldségeket megtöltöm a raguval, mindegyiket betekerem a baconszalonnával. Beteszem egy nagy serpenyőbe, sózom, borsozom, locsolok rá olajat. Rakok rá rozmaring és kakukkfűszálakat, letakarom egy aluminiumfóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
15 perc után leveszem a fóliát és tovább sütöm.
Lereszelem a sajtot.
15 perc elteltével a zöldségekre szórom a sajtot. Várok 10 percet és átkapcsolok grill fokozatra, s bő 10 percig 200 fokon még pirítom.