Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Libamájkrémes raguval töltött zöldségek, baconba tekerve

75 perc
bonyolult
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • 2 db paprika (piros kaliforniai)
  • 3 db csiperkegomba (nagy)
  • 2 db paradicsom (nagy)
  • 2 db burgonya (nagyobb)
  • 1 db újhagyma (zöldjével)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 db chili
  • 1 db tojás
  • 15 dkg libamájkrém
  • bors (őrölt fekete)
  • pirospaprika (őrölt csípős)
  • kakukkfű (morzsolt)
  • 9 szelet baconszalonna (kb 12 dkg)
  • olívaolaj
  • 2 szál rozmaring
  • 6 szál kakukkfű
  • 5 dkg trappista sajt

Elkészítés

  1. A krumplikat előfőzöm, a tojást félkeményre főzöm.
  2. A paprikákat megskalpolom, a csumát eltávolítom. A két legnagyobb gomba törzsét kitöröm, a törzseket és a harmadik gombát aprítom, egy keverőtálba teszem. A paradicsomot szintén lefejezem, a belsejét kivájom, a kalapot és a belsejét aprítom. A hagymát és a chilit karikára vágom, a fokhagymát, petrezselymet aprítom. A tojást és egy szelet bacont kis kockára vágom. Mind megy a keverőtálba. Hozzáadom a libamájkrémet. Fűszerezem, jól összekeverem.
  3. A krumplikat félbevágom. A zöldségeket megtöltöm a raguval, mindegyiket betekerem a baconszalonnával. Beteszem egy nagy serpenyőbe, sózom, borsozom, locsolok rá olajat. Rakok rá rozmaring és kakukkfűszálakat, letakarom egy aluminiumfóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
  4. 15 perc után leveszem a fóliát és tovább sütöm.
  5. Lereszelem a sajtot.
  6. 15 perc elteltével a zöldségekre szórom a sajtot. Várok 10 percet és átkapcsolok grill fokozatra, s bő 10 percig 200 fokon még pirítom.

Megjegyzés

Mert nem csak Márton-napkor lehet libás ételt enni. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek